Wat te doen in Hoog Soeren: de 5 beste tips

Stel, je wordt wakker midden in de natuur van Hoog Soeren. Na een heerlijke overnachting in Hotel Oranjeoord begeef je jezelf naar de ontbijtzaal en doet je tegoed aan de heerlijke lekkernijen. Je staat op het punt je dag te beginnen, maar wat ga je doen vandaag?

Om het jou gemakkelijk te maken, geven wij in dit artikel 5 tips voor activiteiten om te ondernemen in de omgeving van Hoog Soeren. Zo weet je zeker dat je geen seconde hoeft te vervelen tijdens jouw verblijf in het prachtige Hoog Soeren.

Omgeving Hoog Soeren

Hoog Soeren is volgens sommigen één van de best bewaarde geheimen van Nederland. De prachtige natuur, de rust en de gastvrijheid maken Hoog Soeren tot dé ideale plek om te verblijven. En dat is nog niet alles, want in de omgeving van Hoog Soeren is er genoeg te doen.

Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling of trektocht maken in de bossen, één van de vele musea bezoeken of een kijkje nemen bij de oude gebouwen. Hieronder een lijst aan 5 tips om te ondervinden tijdens je verblijf in Hoog Soeren:

Tip 1: Maak een wandeling of fietstocht door de prachtige natuur

Hoog Soeren is een perfecte plek om een heerlijke lange wandeling te maken of voor een fietstocht. De prachtige natuur en de rust maken het tot de ideale plek om je hoofd leeg te maken. Er zijn ook verschillende routes die u kunt volgen, zodat u niet zult verdwalen. Bij de receptie van Hotel Oranjeoord gelegen kun je terecht voor de beste wandel- en/of fietsroutes.

Ontdek de mooie natuur van Hoog Soeren

Tip 2: Spendeer een dag in kinderpark Julianatoren

Zijn er kinderen mee tijdens je verblijf in Hoog Soeren en is daarmee een wandeling te hoog gegrepen? Ook voor de familie is de plaats de perfecte plek om er een volle dag op uit te gaan. Niet ver van Hotel Oranjeoord tref je namelijk kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn aan. Dit kinderpretpark heeft meer dan 60 attracties en is daarom een geweldige plek om een dag met uw kinderen door te brengen.

De eerste steen van de Prinses Juliana Toren werd gelegd op 15 april 1910. Dankzij de geboorte van de prinses een jaar eerder was de naam van de uitkijktoren snel bepaald. Bezoekers van de Koningin Juliana Toren kennen het ondertussen beter als Kinderpretpark Julianatoren.

Tip 3: Bezoek een van de vele musea in de omgeving

Als je geïnteresseerd bent in cultuur, zal je in Hoog Soeren je ook zeker niet vervelen. Er zijn verschillende musea in de omgeving die zeker een bezoekje waard zijn. Bijvoorbeeld De Zevende Hemel, Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte of CODA Apeldoorn.

Hoog Soeren en Apeldoorn heeft ook vele bekend kunstenaars als inwoner. Denk hierbij aan Anouk Bijsterbosch, Wouter Bloemen en Lia van der Burgt.

Tip 4: Loop vrij tussen de apen

Dat Hoog Soeren midden in de natuur lag, wist je inmiddels al. Maar was je er ook al van bewust dat je tussen de apen kan lopen? Breng een bezoek Apenheul en wandelen door het park tussen de verschillende apensoorten. Met meer dan 35 verschillende apensoorten is de Apenheul echt een bezoek waard. Bovendien is het volgens de website al meer dan 50 jaar het spannendste dagje uit voor rondtrekkende apen. In dit prachtige groene park op de Veluwe heb je een unieke ontmoeting met meer dan 300 primaten.

Tip 5: Bekijk de oude gebouwen in Apeldoorn

Tot slot, heeft Apeldoorn gelegen bij Hoog Soeren een rijke geschiedenis aan architectuur. In deze omgeving tref je veel mooie oude gebouwen aan, die zeker een bezoekje waard zijn. Bijvoorbeeld het Muziektheater Oranje of Paleis Het Loo. De laatst genoemde is wellicht al bekend, aangezien dit is de voormalige zomerresidentie van de Nederlandse koninklijke familie. Ook is hetzelfde paleis en zijn geschiedenis met de koninklijke familie de reden geweest voor de naam van Hotel Oranjeoord.

Paleisje Het Loo

Ga erop uit in Hoog Soeren

Kortom, je hoeft je geen seconde te vervelen in de omgeving Hoog Soeren. Er is veel te doen en nog meer om eigenhandig te ervaren. Maak je hoofd leeg en trek de prachtige natuur in. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is ook bijvoorbeeld een geweldige plek om dit te doen. Maar als u dichter bij huis wilt blijven, kunt u ook een van de vele wandel- en fietsroutes nemen die bij Hotel Oranjeoord beginnen. De receptie helpt u hier graag bij.

Heeft u al een idee van wat u wilt doen tijdens uw verblijf in Hotel Oranjeoord? Reserveer dan snel uw kamer, zodat u zeker bent van een plaatsje. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen.