Julius Jaspers organiseert unieke culinaire avonden: asperges als centraal thema

Houdt u van asperges? Dan had u hoogstwaarschijnlijk genoten van de culinaire dagen die Julius Jaspers en hotel Oranjeoord onlangs organiseren. Dit evenement werd georganiseerd op hotel Oranjeoord van 10 t/m 12 juni 2022.

Tijdens deze dagen waren asperges dé ster van de show. Onder het genot van champagne genoten onze gasten van bijvoorbeeld een heerlijke aspergesalade met pulled lamb. Maar dat is nog niet alles! Alle gasten werden ook getrakteerd op een aantal zeer unieke gerechten van de hand van Julius Jaspers zelf.

Wij kijken terug op een prachtig weekend vol culinaire hoogstanden met asperge in de hoofdrol:

Wanneer is het asperge seizoen in Nederland?

Het Nederlandse aspergeseizoen loopt van half april tot half juni. Dit was tevens dé perfecte aanleiding om een reeks culinaire dagen te organiseren rondom deze groente.

Wist je trouwens al dat asperges niet alleen lekker zijn, maar ook goed voor de gezondheid? De groente bevat namelijk veel vitaminen en mineralen, zoals vitaminen A, C, E en K. Dus mocht u net zoveel van asperges houden als wij, zorg dan dat u volgende keer op één van deze speciale avonden aanwezig bent!

Meer over Julius Jaspers

Chef-kok Julius Jaspers is een graag geziene gast bij hotel Oranjeoord. De chefkok is o.a. bekend van zijn eigen restaurants, zijn vele kookboeken en het welbekende ‘Topchef’, wat Jaspers presenteerde van 2010 tot 2013.

Julius Jaspers over Oranjeoord

Op zijn eigen website juliusjaspers.nl beschrijft Julius in geuren en kleuren hoe hij deze reeks aan asperge-evenementen heeft beleefd. Lees hier het gehele artikel terug.

Het volgende asperge weekend

Mocht u na het lezen van dit artikel uzelf graag willen aanmelden voor het volgende asperge weekend, moeten wij u vragen te wachten. Bij een volgende editie zullen wij dit bekend maken via onze social media-kanalen of via de website van restaurant Hoogheid.