Deze 7 Uitjes In Apeldoorn Mag U Niet Missen!

Uw verblijf in Hotel Oranjeoord is de uitgelezen kans om de stad Apeldoorn en omstreken te verkennen. Ga op pad en ontdek nieuwe locaties of ga de natuur in om de hectiek van het dagelijks leven even los te laten. Wij hebben speciaal voor u een lijst met zeven uitjes en bezienswaardigheden samengesteld:

1. Ontdek Apeldoorn tijdens een escape tour

De stad Apeldoorn kent vele historische verhalen en bijzondere figuren. Wat is er leuker dan deze verhalen samen met het gezin of vrienden te ontdekken tijdens een escape tour? Tijdens de escape tour kruip je in de huid van een van de historische figuren van de stad Apeldoorn en ga je op onderzoek uit. Los de raadsels op, beantwoord de vragen en voer verschillende opdrachten uit die je via een tablet binnenkrijgt. Lukt het jullie om binnen twee uur de geheime uitgang van de stad te vinden? Dan krijgt u een plek op de wall of fame. 

2. Neem een kijkje binnen de koninklijke kamers van Paleis Het Loo

Op deze lijst mag een bezoek aan Paleis Het Loo natuurlijk niet ontbreken. Dit prachtige paleis bevindt zich aan de rand van de stad Apeldoorn en is open voor publiek. Dit is uw kans om eens binnen te kijken in het huis waar de koninklijke familie tot 1975 heeft gewoond. Dit kan op eigen gelegenheid of samen met een gids die u alles vertelt over de koninklijke geschiedenis. Tip: de botanische tuinen rondom het paleis zijn ook zeker de moeite waard om even te bezoeken! 

3. Ga wandelen door Park Berg & Bos

Naast Paleis het Loo ligt het natuurgebied Stadspark Berg & Bos. Het Park kent een lange geschiedenis en is leuk om op uw eigen tempo te ontdekken. Berg & Bos beschikt daarbij over maar wel liefst 250 hectare grond waar u alle bijzondere bomen, planten en dieren van de Veluwe kunt vinden. 

Bekijk hier de wandelroutes

4. Aapjes kijken in dierenpark Apenheul

Uw bezoek aan Apeldoorn is niet compleet zonder naar het beroemde apenpark de Apenheul te zijn geweest. In het park lopen apen vrij tussen bezoekers door en kun je allerlei apensoorten van dichtbij bewonderen. Voor kinderen heeft het park ook allerlei leuke opdrachten en spotkaarten met zoektips om de verschillende apensoorten in het park te ontdekken. De Apenheul ligt in Natuurpark Berg en Bos op de Veluwe.

5. Klimmen en klauteren in Klimbos Veluwe 

Uw bezoek aan Apeldoorn is niet compleet zonder naar het In de buurt van Apeldoorn vindt u Klimbos Veluwe, één van de vier unieke klimlocaties in Nederland. Bent u op zoek naar een dag vol avontuur en uitdagende activiteiten? Dan zijn de bruggen, klimnetten en tokkelbanen van Klimbos Veluwe iets voor u. Het Klimbos heeft negen verschillende routes, voor ieder niveau, met verschillende hoogtes. Een bezoek aan het Klimbos Veluwe duurt gemiddeld zo’n 3,5 uur, na afloop kunt u tot rust komen en wat lekkers eten of drinken in ons restaurant of brasserie. 

6. Bezoek het CODA museum

Voor de kunstzinnige onder ons biedt het CODA een leuk en inspirerend uitje in Apeldoorn. In dit museum kunt u prachtige moderne en hedendaagse kunst bewonderen. De kunst die in het museum wordt tentoongesteld bestaat met name uit papierkunst en sieraden. Ook zijn er verschillende exposities te bezichtigen over de historie van Apeldoorn en omstreken. Niet alleen is de kunst ín het CODA museum de moeite waard om te komen bewonderen, ook het transparante gebouw dat ontworpen is door Herman Hertzberger trekt veel bekijks. 

7. Bluescafé Apeldoorn

In het hart van het centrum van Apeldoorn vind je Bluescafé Apeldoorn. Hier kunt u eindeloos genieten van bekende en minderbekende artiesten die optreden van over de hele wereld. Op de donderdagavond worden hier ook verschillende jamsessies gehouden. Deze zijn zeker de moeite waard om een keer bij te wonen wanneer u in Apeldoorn verblijft!